Developerská společnost V INVEST se mění na CREDITAS Real Estate

Investiční skupina CREDITAS plně ovládla developerskou společnost V Invest. V té na konci roku 2022 zvýšila svůj vlastnický podíl z původních 92 % na aktuálních 100 %. Tím došlo k dokončení procesu integrace skupiny V Invest do skupiny CREDITAS. Nově bude společnost vystupovat pod názvem a logem CREDITAS Real Estate, zaměření a strategické plány společnosti zůstávají beze změny.

„Jde o plánovaný krok, protože vypořádání s původními akcionáři bylo dohodnuto již při vstupu CREDITAS do společnosti V Invest v roce 2018,“ říká generální ředitel CREDITAS Real Estate Jiří Vajner. Strategie a plány se pod novým názvem nemění. CREDITAS Real Estate se bude i nadále zaměřovat na development především ve velkých městech. Aktuálně staví projekty v Praze, Plzni a Kladně, připravuje rezidenční výstavbu v Brně.

Cílem CREDITAS Real Estate je rovněž vybudovat během následujících několika let široké portfolio nájemních bytů a zařadit se mezi přední poskytovatele nájemního bydlení v České republice. „V následujících týdnech dokončíme první stovku moderních nájemních bytů v Praze v projektu LOOX na Proseku. Z projektů určených k prodeji je těsně před dokončením další etapa rezidenčního projektu Jinonický dvůr. Tuto kulturní památku citlivě renovujeme a snažíme se o maximální zachování unikátních dobových architektonických a stavebních prvků. V různé fázi příprav máme v rámci celé ČR další rezidenční projekty s byty k pronájmu i ke koupi,“ upřesňuje Jiří Vajner.