Spousta unikátů pod jednou střechou

Práce na renovaci Jinonického zámečku je krásná, náročná a pestrá. Osobně se o tom mohla přesvědčit redakce deníku E15. Během březnové návštěvy jsme jí ukázali řadu zajímavých řešení, kterými naši stavaři probouzejí k životu řemeslný um svých předchůdců.

„Doděláváme náročný atypický historický krov na západním křídle. Je to ramenátová skružová konstrukce, kterých je v Praze jen několik. Chloubou zámečku bude věžička s historickým hodinovým strojem, ve které jsou použité původní prvky,“ přiblížil pro deník E15 náš projekťák Jan Kukla některé z úkolů, před kterými tým V Investu stál. Odhalil také proces rekonstrukce dřevěných trámů nebo hledání nejlepšího řešení hydroizolace pro historickou kašnu. 

Řeč přišla i na současné problémy. „Válčíme s navýšením cen dodávek a významným úbytkem pracovní síly. Je to opravdu složitá doba, a tohle je stavba, která vyžaduje opravdu kvalifikovanou pracovní sílu,“ shrnul aktuální situaci náš ředitel Jaroslav Vondřička. 

Chcete se ještě dozvědět, jaký přínos měla férová a otevřená komunikace s památkáři? Co se muselo vyřešit a změnit takřka za pochodu kvůli pandemii? Nebo kdy můžete očekávat první zkolaudované byty? Přečtěte si článek na webu deníku E15.